IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

P45

2008.11.26. 21:31 | cukornita | komment

Címkék: adózás dublin munkavállalás információk írország p45

Még nem írtam egy nagyon fontos dokumentumról, amiről minden Írországban munkát vállaló embernek tudnia kell. Ez a P45 nyomtatvány. Ezt akkor kapjuk a munkáltatótól, amikor megszűnik a munkaviszonyunk. Nagyon fontos ez a papír! Amenyibben a munkáltatónk önként nem adná, kérjük el tőle feltétlenül. Ezt ugyanis amikor új munkát tálalunk, át kell adnunk az új munkáltatónknak annak érdekében, hogy az  Emergency Tax (melynek mértéke 42%) fizetését elkerüljük.

Ha nincs új munkánk, hanem épp hazaköltözünk, akkor az adóvisszatérítést is ezzel kérhetjük.

A P45-ot a munkaadód adja oda neked az utolsó munkanapon.De mivel "írek", ajánlatos az utolsó előtti napokban még eszükbe juttatnod, ne felejtsék el közölni a könyvelőjükkel, hogy időben állítsák ki neked:)

Beviszed a TaxOffice-ba,és ők ülnek majd rajta 2 hétig.Ezen sajnos nem tudsz gyorsítani.Magyarországi címet kell leadni, mert csak csekken küldik a pénzt, bankszámlára nem utalnak sem írre sem magyarra.

Nem tudom hogy a csatlakozás óta hogy van, de régen még a csekket sem tudtuk beváltani Magyarországon.Gondolom azóta ez már változott, és elfogadják otthon is az itteni csekket.

Minden esetre ha még most sem lehet, mi régen úgy váltottuk be, hogy kiküldtük ismerősnek, aki egyszerűen csak átutalta az otthoni bankszámlánkra.Ehhez viszont jó ha előre viszel innen haza magaddal egy átutalási megbízásos formanyomtatványt az itteni banktól, hogy azt kitöltve és aláírva ki tudd majd küldeni a csekkel együtt annak, akit ezzel megbízol.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr78790372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása