IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Maternity Benefit (anyasági támogatás)

2013.02.07. 09:54 | cukornita | komment

Címkék: szülés járulék dublin írország gyes gyermekkel maternity.hospital allowance maternity Maternity.benefit

Az anyasági támogatásra azon szülési szabadságon lévő munkavállalók jogosultak, akik meghatározott ideig fizették a társadalombiztosítási járulékot. A támogatást hat héttel a szülési szabadság megkezdése előtt kell igényelni. A támogatást hetente fizetik, mértéke a korábbi munkabértől függ.

Az anyasági támogatást 26 héten keresztül folyósítják. Szülési szabadságra a szülés várható időpontját megelőző minimum 2, maximum 16 héttel kell elmenni.

Alapesetben a támogatás a szülési szabadság megkezdését megelőző 12 hónapban történt 39 heti járulékfizetéshez kötött. Amennyiben a szülést megelőző évben is történt 26 heti befizetés, a támogatáshoz 26 heti járulékfizetés is elegendő.

Írországban az anyasági támogatás igénylése során beszámítják a más uniós tagországban történt járulékfizetést is.

Bővebben a Maternity Benefitről itt olvashatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr515067082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása