IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Nem létező lakás kulcsát kapták a pénzükért

2008.11.28. 01:18 | cukornita | komment

Címkék: média dublin álláskeresők munkavállalás információk írország munkakeresés újságcikk csalók indulás.előtt

Nem akartam ezzel ebben a blogban foglalkozni, de mivel még mindig sokan vágnak neki ennek az országnak angol tudás nélkül, sajna muszáj vagyok felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos ez.Ne dőljünk már be mindenféle hitegetőnek.Ha valaki külföldre készül munkavállalás céljából, igenis tudnia kell a nyelvet!!! Még akkor is, ha magyaroknak dolgozik.Mert minden más angolul folyik itt.Senkinek nem fogják fogni a kezét, és kisérgetni.

És higgyétek el otthon lévők, hogy még a szimpla takarításhoz is igenis KELL A NYELV!!!!

Ha valaki nyelvtudás nélkül akar kijönni, az megkíméli magát egy nagy csalódástól és kudarctól, azzal, hogy otthon marad.

Az alábbi cikket nem én írtam, nem én találtam ki, de sajna megtörtént az eset, és nem is egy emberrel.


Hamis hirdetések írországi munkáról Csongrád megyében is

Elolvasták a hirdetést az írországi munkaajánlatról, telefonáltak, részletes utasítást kaptak a teendőkről, megvették a repülőjegyet, az írországi találkahelyen még fizettek 350 eurót egy havi lakbérért, átvették a lakáskulcsot, majd kiderült: nincs olyan utca a városban.

– A Szuperinfóban akadt meg a szemem azon az álláshirdetésen, amelyben írországi munkára kerestek építőipari munkásokat, takarítónőket – mondja a huszonkét éves kiszombori Matuszka Roland, aki édesanyjával úgy döntött, jelentkeznek a külföldi munkára. – Július 18-án indultunk Dublinba. Az ottani buszpályaudvarra beszéltük meg a találkozót a hirdetést feladó fiatal férfival, aki Kmetykó Balázs néven mutatkozott be a telefonba. Helyette mégis a felesége várt bennünket a lakásbérleti szerződéssel és a kulccsal. Cserébe 350 eurót, azaz több mint 86 ezer forintot kért. Ezt az összeget túl soknak találtam, ezért mindössze 100 eurót adtam előlegnek – emlékezik vissza a fiú.

Mivel akkora már elment az utolsó vonat Galwaybe, ahol a szállásuk lett volna, az éjszakát a szabad ég alatt töltötték. – A megbeszéltek szerint másnap várt volna bennünket a férfi a galway-i buszpályaudvaron. Odaérkezésünk után hiába hívtuk, a megadott ír telefonszámon nem jelentkezett senki. Rádöbbentünk, hogy átvertek bennünket.

Bocsánat, SMS-ben

Az Írországban dolgozó magyarok internetes fórumán Dohi is leírja történetét, okulásként. Beszámolója megegyezik Matuszka Rolandéval. Kiutazás, 350 eurós bérleti díj, és végül a felismerés: átverték. Dohi azonban nem hagyta annyiban, SMS-t írt a szélhámosnak, amelyben jól leteremtette. A következő választ kapta: „Mi sem találunk munkát és ennünk kell. Sajnáljuk."  

A vásárhelyi Vígh Ibolya szerencsésebbnek mondhatja magát. Az asszony tizennégy éves lányának és két ismerősének váltotta meg a Dublinba szóló repülőjegyet, egyenként 42 ezer forintért. – Egy órával az indulás előtt hívott fel Írországban dolgozó rokonom, hogy megkérdezze, mi a helyzet, mire elmondtam, hogy mindjárt indulunk Galwaybe dolgozni.

Figyelmeztetett, hogy úgy tudja, van ott egy férfi, aki munkát ígér, s átveri a magyarokat. Majd megkérdezte, mit tudunk, hol fogunk dolgozni, s hol lesz a szállásunk. Megmondtam. Kis idő után azzal hívott vissza, hogy Galwayben és a környékén nincs is olyan nevű szálló. Akkor döntöttünk úgy, hogy nem megyünk sehová, nem kockáztatjuk, hogy esetleg Írországban derüljön ki: felültettek minket.

A szélhámosok Csongrád és Békés megyében a Szuperinfóban és az Expresszben adtak fel hirdetéseket. Ezekben megbízható festőket, építőipari segédmunkásokat, asztalosokat, hotelbe női-férfi takarítókat, konyhai kisegítőket kerestek jó fizetést ígérve, akár nyelvtudás nélkül is. Matuszka Tibor és édesanyja a dublini rendőrségtől megtudta: ők már a kilencedikek-tizedikek, akik a szélhámosok áldozatává váltak.

A Külügyminisztérium tegnap közleményt adott ki, amelyben felhívták a figyelmet a csalókra. Csillik Róberttől, a dublini magyar konzulátus ideiglenes ügyvivőjétől megtudtunk egy telefonszámot – ezen és a hirdetőújságban feltüntetett telefonon is többször próbáltuk elérni a hirdetés feladóját. A külföldön élő férfit egyik számon sem sikerült elérni. Az egyik telefon ki volt kapcsolva, a másikon hangposta válaszolt.

 

Létrehozva: Létrehozva: 2007.07.31

Forrás: délmagyar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr76792452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása