IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Medical Card, Visitor Card

2008.11.26. 00:23 | cukornita | komment

Címkék: kórház orvos dublin információk írország medical.card health.ofice

Health Service Executive ( HSE ) adja ki az egészségügyi kártyát ,továbbiakban Medical Card-ot,amivel ingyenesen vehetsz igénybe egyes egészségügyi szolgáltatásokat.. Ha a jövedelmed egy bizonyos szintet nem halad meg, jogosult lehetsz az egészségügyi kártyára. Ha rendelkezel egészségügyi kártyával, ez normális esetben fedezi az eltartottak (házastárs,gyermek) ellátását is. Minden 70 év feletti, írországi állandó lakóhellyel rendelkező személy jogosult az egészségügyi kártyára, anyagi helyzetétől függetlenül.

Amennyiben nincs Medical Card-d,az orvosi ellátás Írországban nem ingyenes. Jelenleg egy vizit általában 45-50€-ba kerül.

Medical Cardot igényelni a következőképpen lehet: Letöltöd és kinyomtatod ezt , kitöltöd, és eljuttatod a lakcímedhez legközelebb eső "Local Health Office" -ba.Hogy melyik van hozzád közel, azt kikeresheted itt .

Az igényléshez szükséges hogy Írországban élj,valamint hogy legalább egy évig itt is akarj még tartózkodni.

2005-tol vezettek viszont be a háziorvosoknál a Visitor Card-ot azoknak, akiknek gyakran kell háziorvoshoz forduljanak,de a jövedelmük miatt nem jogosultak a Medical Card-ra.Ugyanazt a formanyomtatványt kell kitölteni,amit a medical Card-nál megadtam.Az elbírálás után a HSE küld majd egy levelet,arról is, ha éppen elutasítottak a kérelmet. Ebben le lesznek írva az elutasítás okai is, ami ellen természetesen fellebbezést is tehetsz.

Sajnos többet erről írni nem tudok, mert mi már többször megigényeltük, de a jövedelmünk miatt eddig még mindig elutasítottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr10788940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása