IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Hogyan teszteld otthonról, hogy mennyire elég az angolod?

2008.11.26. 21:44 | cukornita | komment

Címkék: dublin információk írország indulás.előtt angol.nyelvismeret

Az imént az egyik fórumos társam adta meg erre a kérdésre a helyes valaszt. Így szólt Gergő tanácsa a kiutazni szándékozóknak:

 

1. Kezd el otthonról nézni a hirdetéseket (angolul) ... megérted? ...

2. Hívd fel! (Skype-n írországi vonalas telefonra 4.25 Ft/perc, mobilra meg mondjuk 40 Ft/perc a hívás díja+ egyszeri kapcsolási díj 11.25Ft) Ennyi beruházást repjegy, szállás, és egyéb költségek kockáztatása előtt igazán megtehetsz. Szóval hívd fel, kérdezd ki az állásról (akár kamuval, hogy mikor lehetne kezdeni, fizetés, biztosítás, hányan dolgoznak ott stb..

Legalább a szakmából tanulj meg néhány mondatot, nem kell a politikához hozzászólni, MINDEZT ANGOLUL!!

3. Miután rájöttél, hogy nem tudsz angolul, iratkozz be otthon egy suliba! (2 hónap intenzív tanfolyam, de tényleg rendesen tanulni ez idő alatt!)

4. Kezd el nézni az angol adókat, hogy szokjad az angolt (még ha nem is érted, de legalább hozzászoksz a gyakran használt kifejezéshez).

5. A tanfolyam közben is keress állást ! (Nem kell kimenned, de legalább lesz tapasztalatod az álláskeresésben.)

Nem kell bedőlni, hogy 1 hét múlva kezdhetsz! Megveszed a jegyed aztán sem angol, sem állás ... Semmi értelme. Inkább várj és tanulj!

6. Ha már valamennyire tudsz angolul (?!) Akkor kockáztass és gyere ki! Legyen valamennyi lóvéd pl. 2-3 hét szállásra, vagy ha van ismerosod nála meghúzhatod magad. (Keress a neten szállást ... angolul) mivel 2-3 hónapot mar böngésztél a neten az írországi infókat gyujtogetve, tudni fogod, hogy hova menj, milyen lehetőségek vannak.

Szerintem ez egy valamennyire járható út, nem pedig kijönni és egy "házaspárra", "telefonra” vagy éppen egy „kamuhirdetésre” alapozni mindent

Inkább várj 2-3 hónapot, tervezd meg az utad és sikered lesz, különben 1 hónap múlva fogsz hazamenni a rengeteg anyagi mínusszal.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr98790397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása