IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Furcsaságok a víz körül

2008.11.27. 10:27 | cukornita | komment

Címkék: dublin információk furcsaságok írország

Már a buszozás alkalmával is írtam egy két furcsa ír szokást, gondoltam szemezgetek egy pár dolgot a hétköznapi élet egyéb területeiről is. Otthon ugyebár mindenhol elemi dolog már hogy ha az ember le akar zuhanyozni, akkor egyszerűen bemegy a fürdőszobába, sec perc alatt beállítja a vizet magának, és már mehet is a frissítő tusolás. Na, nem ilyen egyszerű ez a dolog Írországban.

Legalábbis abban a jó pár lakásban, melyben mi laktunk ez idáig. Kezdjük ott, hogy nincs alapból melegvíz. Legtöbb lakásban egy fél órával (régebbi lakásokban egy órával) meleg víz használat előtt be kell kapcsolni a bojlert. Az első lakásunk itt régi lakás volt, úgyhogy nagyon oda kellett figyeljek az elején, hogy idejében bekapcsoljam a melegítőt. Zuhanyzás után persze ki is kellett kapcsolni a bojlert, mert ha forrt benne a víz, akár fel is robbanhatott. Az első héten persze bekapcsolva felejtettem egyszer (sokszor: D) a vízmelegítőt. Éjjel arra ébredtünk, hogy földrengés van. Persze nem az volt szerencsére:) Csak a víztartály a hálószobánk (!!) egyik beépített szekrényében majd felrobbant a forró víztől. Csak úgy zengett tőle az egész ház. Poharak csörömpöltek a polcokon..tényleg olyan volt, mint egy földrengés. megnyitottuk az összes melegvizes csapot a lakásban, és vagy egy jó 40 percig folyattuk ki a forró vizet, mire a rengés alábbhagyott. Szóval..ez nem egy kellemes élmény volt akkor éjjel, de a ki és bekapcsoláshoz is hozzá lehet szokni idővel. Szintén vizes furcsaság a folyó vízzel történő mosogatás is. Ugyanis, nem keveredik egy csőben a hideg és a meleg víz. Igazából nem is tudom hogy magyarázzam, hogy érthetőbb legyen. A csaptelepnek ugyan egy csöve van, de azon belül külön csövön jön a hideg és külön a meleg víz. Csak a cső végén találkoznak, így nincs idejük vegyülni. Ergo vagy lefagy a kezed, vagy megég :S Az utolsó vizes furcsaság ami most eszembe jut, az a lefolyócsövek. Itt ugyanis nem a falba teszik őket, hanem a házfalon kívül vezetik el. Így aztán szépen ott sorakoznak a házak oldalain a lefolyócsövek. Ha nem felejtem el, akkor holnap készítek fotókat és illusztrálom is őket:)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr45790974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása