IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

PPS igénylése

2008.11.25. 23:02 | cukornita | komment

Címkék: dublin dokumentumok munkavállalás információk írország pps gyermekkel

Következő lépés a PPS (Personal Public Service Number) kiváltása. Ez olyan, mint otthon az adószám és TAJ szám, csak itt egyben van. Ez a szám.. azonosítja be az illetőt a hatóságoknál. Amíg ez a számod nincs meg, addig elvileg munkába sem állhatsz. Az ügyintézés elég gyors, maximum egy hét alatt kipostázzák az általad megadott címre.

  • 1. Meg kell keresned a lakóhelyedhez legközelebbi Social Welfare Office-t Itt kikeresheted hogy melyik Office-hoz tartozol.
  • 2.Fogsz kapni egy igénylőlapot (Application Form),amit értelemszerűen kitöltesz.
  • 3.Be kell mutass két db fényképes igazolványt (pl,utlevél,személyi,jogsi) amiről másolatot készítenek. 
  • 4.Be kell mutass egy olyan okmányt is,amellyel igazolhatod a lakcímed. Mivel írországi közületi számla még nem lesz ekkor a neveden,egyetlen lehetőség a lakásbérleti szerződés,vagy a hostelból a lakcímigazolás, vagy  mondjuk ha van már kint ismerősöd, akinek már van a nevére szóló befizetett közületi számla, akkor az is írhat egy nyilatkozatot, hogy jelenleg nála lakol.Ilyenkor természetesen vinni kell az illető legutolsó közületi számláját is a nyilatkozat mellé.
  • Újabban úgy hallottam, hogy az adatlapon fel kell tüntetned egy magyar azonosítószámot is. Vagy az adószámot, vagy a TAJ számot kell beírni,úgyhogy az is legyen veled.

Mint említettem, egy hét alatt kipostázzák neked,de ha szükséged lenne rá hamarabb (mert mondjuk munkába állsz), akkor csak egy telefon, és lediktálják neked, vagy bemész személyesen abba az Office-ba ahol igényelted, és kiadjak neked a számot személyesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr78788840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása