IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Hostel

2008.11.25. 22:38 | cukornita | komment

Címkék: szállás dublin információk írország hostel indulás.előtt

Vannak olyanok, akik minden ismerős nélkül jönnek ki. Igazából ők vannak nehezebb helyzetben, mert ugye nincs hova menni aludni már az első éjszaka. Nekik találtak ki a hoteleket, hosteleket. Gondolom, akik kijönnek melót keresni, nem akarjak a pénzüket drága hotel szobákra költeni. Ezért erről én itt nem is írok, inkább a Hostelekről.

A Hostelek általában úgy néznek ki, hogy jóval olcsóbbak a szállodai szobáknál, persze az ellátásban ez meg is különbözik.

Az ára attól függ, hogy hány ágyas szobában veszel ki magadnak ágyat. Vannak szobák, melyekbe 13-16 személyre elegendő ágy van, általában emeletes ágyakra kell gondolni, ezek árai a legolcsóbbak egy főre nézve. Az ilyen nagyobb szobákhoz általában egy vagy két fürdő tartozik. Csak az ágynemű van frissen húzva, törülköző, tusfürdő stb...ezekhez a szobákhoz nem jár. Minden nap takarítanak, még ha ez annyira nem is látszik a kopott szőnyegek, lelakott bútorok miatt. Az ágy alatt rácsos ládák szoktak lenni, ide rakhatod be a bőröndödet, amit kis lakattal le is zárhatsz. Ez tulajdonképpen csak látszat biztonság, mert ugye mennyiből tart egy pici lakatot kinyitni??

Értékesebb tárgyaidra viszont a recepción van a megoldás, igényelhetsz egy kis széfet, amibe az értéktárgyaidat helyezheted. (ez pluszpénzt jelent)

Az árban általában benne foglaltatik a reggeli is. Ez úgy néz ki, hogy ki korán kel kap enni, ki nem az csak a maradékot eheti.

Az egész úgy működik, hogy van egy nagy ebédlő konyhával, edényekkel, mikróval, sütővel.. egyszóval mindennel felszerelve. Reggel kirakják a kenyeret, vajat, dzsemet, kávé, tea filter, cukor stb... Lemész, eszel amit látsz, amennyi beléd fér, és amennyit nem szégyellsz. Majd kilenckor kb. ezeket el is pakolják.

Napközben ha akarsz főzhetsz magadnak,vannak hűtők és minden ami egy átlagos konyhában megtalálható.

Sokan itt töltik el az első pár hetet, amíg saját szobát / lakást nem tudnak bérelni.

Még annyit a szállással kapcsolatban, hogy nem mindenki szeret tizenvalahány magával egy szobában lenni, mondjuk ezt megértem. Vannak kevesebb létszámú szobák is a Hostelokban. Van ahol csak hatan vannak egy szobában, de lehet két személyes szobát is bérelni, még ezek is majdnem félárúan vannak a szállodai szobákhoz képest. Általában minél hosszabb időre veszel ki szobát, annál olcsóbb. Ilyenkor alkudni is lehet :-)

Ide kattintva találsz egy Hostel keresőt..Most nem akarok felsorolni itt minden létező linket, ha a Google a barátod, beírod a hostel szót és azt a várost ahová utazni szeretnél, biztos kidob neked egy párat.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr59788803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása