IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Az EU vonal így válaszolt (Egészségbiztosítási kártya)

2008.11.25. 23:32 | cukornita | komment

Címkék: orvos dublin dokumentumok információk írország indulás.előtt egészségbizt.kártya

1.Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg Írországban élek és dolgozom, itt vonják az adót a fizetésemből.
Igényelhetek -e ez alapján Európai Biztosítási Kártyát.

Ha igen,milyen ellátásokra vehetem ezt igénybe Magyarországon?
2.Kérdés:hol találhatók az OEP-pel szerződésben lévő orvosi szolgáltatok listája?

A EU vonal így válaszolt: 

 

 

Európai Egészségbiztosítási Kártya

Főszabályként elmondható, hogy abban a tagállamban vagyunk jogosultak az egészségügyi ellátás igénybevételére, ahol a járulékokat fizetjük. Egy személy csak egy országban rendelkezhet társadalombiztosítással, mivel az uniós szabályok szerint senki nem lehet egyszerre két tagállamban biztosított.

 

Amennyiben Ön Írországban dolgozik, akkor ott is biztosított, és ott veheti igénybe a teljes körű egészségügyi ellátást

 

Ilyenkor Magyarországon, illetve más tagállamban az orvosilag szükséges ellátást úgy tudja igénybe venni, ha a biztosított tagállamban (Írország) a lakhelye szerinti illetékes egészségbiztosítótól igényli az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

 

Általánosságban elmondható, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya az orvosilag szükséges betegellátásra jogosítja Önt más tagállamban való ideiglenes tartózkodás esetén a helyi biztosítottakkal azonos feltételek mellett.

 

Az orvosi szükségesség fennállásáról elsődlegesen - a körülmények mérlegelésével - a kezelőorvos dönt. Orvosilag szükségesnek azonban nem csak az azonnal nyújtandó (sürgősségi) szolgáltatások minősülhetnek. Amennyiben az igényelt ellátást - a beteg állapotára való tekintettel - nem feltétlenül szükséges rövid időn belül nyújtani, a szolgáltatónak figyelembe kell vennie, hogy az illető személy milyen hosszú időt kíván Magyarországon tölteni.

 

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról bővebben az alábbi oldalakon olvashat:

euvonal.hu
oep.hu

 

Az Írországban kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya azonban csak abban az esetben jogosítja Önöket az orvosilag szükséges ellátás igénybevételére, amennyiben a magyarországi tartózkodásuk alatt járulékfizetésük folyamatos a kérdéses tagállamban.

 

A kártya kiváltásáról az alábbi oldalon olvashat:

citizeninformation.ie

 

További információért kérjük, forduljon az illetékes ír és magyar szervekhez:

http://www.hse.ie/en/

 

OEP Információ s Vonala:

 

06-40-200-347 telefonszám (kizárólag Magyarországról) helyi tarifával hívható, hétfő-csütörtöki napokon 8.00-16.00, pénteken 8.00-12.00 óráig. (Külföldön a fenti időpontokban a szolgáltatás 36-1-412-0431 telefonszámon érhető el).

 

 

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát a magánrendelők, illetve magánkórházak kivételével a tartózkodási hely szerint illetékes szakorvosi rendelőintézetek, illetve állami kórházak fogadják el.

 

 

Magyarországon 2007. február 15-én bevezetésre került a vizitdíj és a napidíj. Az EU tagállamok állampolgárai és az elszámoláson alapuló nemzetközi szerződés alapján ellátást igénybe vevők ugyanolyan feltételekkel veszik igénybe az ellátást, mint a magyar biztosítottak. Ez azt jelenti, hogy fizetik a vizitdíjat/napidíjat is.

 

További információt a vizitdíjjal kapcsolatban az alábbi honlapokon találhat: eum.hu

 

Forrás: EUvonal

 

Ha további kérdése van, hívjon minket a 06 80 38 2004-es ingyenesen hívható telefonszámon!

 

Kérésére eljuttatjuk Önhöz az EUvonal ingyenes hírlevelét, amelyben tájékozódhat az Önt érintő legfrissebb változásokról! Amennyiben szeretne feliratkozni az EUvonal hírlevelére, kérjük,

kattintson ide! 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr35788875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása