IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Marcsi írta

2008.11.28. 01:02 | cukornita | komment

Címkék: dublin információk írország indulás.előtt vélemények.írországról

Van egy blogom, amit akkortájt kezdtem el írni, mikor kijöttünk, ha azt végigolvasgatod, a sok személyes csacsogás mellett vannak benne tények is, meg talán átjön a hangulat is: http://marcsibe.blogspot.com a cím.

Dióhéjban: mi újévkor döntöttük el, hogy belevágunk, január elején megvettük a repülőjegyet, és május 8-án érkeztünk. Én logisztikus vagyok, Balázs informatikus,  mindketten jól beszélünk angolul, és azzal a meggyőződéssel jöttünk, hogy egy jó szakember bárhol talál munkát. Természetesen visszaútra szóló jegyünk is volt, június 30-ra – ennyi időt adtunk magunknak (meg szerintem anyagilag sem győztünk volna sokkal többet). Nekem fel kellett adnom az otthoni munkámat, felmondtam (fizetés nélküliről nem lehetett szó), Balázs viszont otthonról dolgozott, és azt csinálta innen is, távmunkában (hozzáteszem, az csak valami kis bevétel volt, az itteni keresetének kb. harmada). Szállásunk volt, anélkül semmiképp ne gyertek el, mert azt találni szinte esélytelen. Erről tudnék mesélni többet.

Mi most mindketten dolgozunk, jó állásunk van, és elég szépen is keresünk. Én hamar, 2 hét alatt találtam – mázlim volt, sürgősen kellett ember a cégnek, Balázs júliussal kezdett. Munkakeresés témában szintén van egy-két tapasztalatunk.

Kérdéseidre pillantva, igen, megtaláltuk a számításunkat, úgy tűnik. Az emberek itt nagyon kedvesek, a magyarok is eddig azok voltak mind, akiket megismertünk. Az időjárás nagyon esős idén nyáron, de az ember megtanul nem foglalkozni vele. Mi rendszeresen főzünk, és hála az égnek, szinte minden fellelhető, ami az otthoni ízekhez kell -  ezt nagyon szeretem. Családdal szinte naponta beszélünk a neten (otthon nem beszéltünk ennyit!), de azért nagyon hiányoznak. Tévénk nincs, hiányoznak a magyar műsorok, az újság, apróságok. Nem jó nem a hazádban élni, de nem is rossz, tudván, hogy nem kell örökre maradni. Mi úgy tervezzük, hogy három havonta hazamegyünk 4-5 napra, és akkor még nem kell sokat „kibírnunk”, mindig van mire várni.

Költségünk az sok volt, csomó mindent meg kell venni, hihetetlen, hogy mikor a nulláról indul, mennyibe tud kerülni. Nincs egy párnád, egy serpenyőd, poharad vagy törülköződ (amit hoztunk, az mind ruha volt), nincs ágyneműd, stb. Aztán ha költözöl, egyhavi kaució plusz egyhavi lakbér, drága a hús, és a közlekedés is. Nekünk még 1-2 hónap, mire minden beáll, és elkezdünk félretenni olyan ütemben, ahogy szeretnénk.

Ezek hús-vér emberek tapasztalatai J nem könnyű, és sokszor mondtam, hogy hazamegyek, nem bírom. Néha az időjárást, néha az embereket, a munkakereséskor az elutasítást, a lakáskereséskor az elutasítást… de tudjuk, miért vagyunk itt, és végigcsináljuk a tervezett 2-3 évet. Remélem, tényleg sikerül. Most kezd igazán honvágyunk lenni, kezd elmúlni az újdonság varázsa így 3 hónap után.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr43792435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása