IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Műszaki vizsga (NCT)

2008.11.26. 21:34 | cukornita | komment

Címkék: autó dublin információk írország nct műszaki.vizsga

Az otthonról is ismeretes Műszaki Vizsga írországi megfelelője a National Car Test, továbbiakban NCT. Írországban 43 NCT központ van, ahol vizsgáztathatod az autod. A helyileg hozzád legközelebb eső NCT központot kikeresheted itt . Amikor egy új autót vásárolsz, általában itt is 4 évre adjak a műszakit. Utána 2 évente újra kell vizsgáztatnod. Itt most nem térek ki arra, hogy hogyan kell műszakira felkészíteni egy autót, vagy hogy milyen vizsgálatokat végeznek egy műszaki vizsga alkalmával, mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt meg még mi sem műszakiztattunk itt autót. (Egy hónap múlva megy az első itteni autónk műszakira, ha valami olyasmit tapasztalok, ami eltér az otthonitól, akkor majd szerkesztem a bejegyzésem.) Addig is ezen az oldalon utána járhatsz, milyen vizsgálatokat végeznek. Az viszont tény, hogy ha nem vagy megelégedve az eredménnyel, tehát ha nem megy át műszakin az autód, és te úgy gondolod, hogy annak át kellett volna mennie, akkor 7 napon belül fellebezhetsz. Kitűznek egy másik időpontot és újra elvégzik a tesztet. Ebben az esetben neked kell állnod a költségeket. Amennyiben a második vizsgán sem megy át, elbuktad ezt a pénzt. Ha viszont átmegy, akkor utána visszaigényelheted az összeget. NCT-hez időpontot kérhetsz:

* Postai úton:

The Booking Department
National Car Testing Service Ltd.
Citywest Business Campus,
Lakedrive 3026,
Naas Road,
Dublin 24

* Telefonon:

1890 412 413 telefonszámon, Hétfotol – Csutortokig: 8:00 – 20:00h,valamint Pénteken 8:00 – 18:00h

* mailben:

bookings@ncts.ie

* Interneten online időpont egyeztetésre is van lehetoseg itt .

Arra készülj fel, hogy van olyan, hogy egy hónapot is kell várni, mire kapsz időpontot. Egy dologban viszont itt rugalmasabbak. Amennyiben lejárt a műszakid, de igazolni tudod, hogy te már lefoglaltad NCT-re az időpontot, járhatsz az autóval, a garda nem büntet meg.

Az NCT vizsga díja jelenleg 49 €. Amennyiben le szeretnéd mondani a már meglevő időpontot, vagy változtatni akarsz a dátumon, 5 munkanappal a kiirt vizsganap előtt meg megteheted, természetesen díj fizetése ellenében, melynek összege jelenleg 22 €.

Bővebben az NCT-ről itt olvashatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr36790380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása