IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Otthoni bankszámla

2007.04.16. 21:29 | cukornita | komment

Címkék: dublin mastercard bankkártya dokumentumok információk írország indulás.előtt feltöltős.bankártyák visacard 02moneycard

Legyen egy magyarországi folyószámlád ha nem neked, akkor annak, akinek utalod majd kintről szükség eseten a pénzt. Itt megint csak a volt vállalkozókra érvényesek ezek, akiknek bar a vállalkozásukat megszüntettek, de még jöhetnek különböző befizetni valók, melyek nem mindig csekély összegűek, és szintén határidősek.



Én általában egy euró alapú deviza számlát szoktam nyitni, mivel nem szeretem ha a bank konvertálja át az eurómat forintba. Szeretem ott beváltani, ahol éppen többet adnak érte. Ez különösen nagyobb összegnél lényeges.




Még egy dolog. Ha kedveled az internet segítségével elintézhető dolgokat, gondolok itt pl. a netes vásárlásra, szobafoglalásra, repjegy vásárlásra, akkor mindenképp ajánlom, hogy még otthon igényelj egy erre alkalmas MasterCard vagy Visa kártyát. Mert bár itt is igényelhetsz majd ilyesmit, de csak akkor, amikor már legalább fél éve van bankszámlád az adott banknál,és még akkor sem biztos, hogy egyből megkapod. Szerintem jóval egyszerűbb úgy kijönni, hogy ezzel itt egyelőre ne kelljen foglalkozni.



Mondjuk azt meg elmondom, hogy az utóbbi időkben már szinte minden bankban elsőre kiadják a LaserCard-ot is, amivel szintén sok helyen tudsz fizetni a neten, de nem mindenhol. Úgyhogy aki esetleg nem tudta otthon elintézni, az se keseredjen el, mert áthidaló megoldásnak az első időszakra az is megteszi.



2011-es update ehhez a poszthoz:



Manapság már szinte minden bankban kiadják a viza emblémával ellátott debit kártyát, amivel a legtöbb helyen vásárolhatunk.Ha viszont credit kártyát követel egy egy honlap, és ilyenünk nincs, akkor sem áll meg a tudomány ,ugyanis elterjedőben vannak a feltölthető bankkártyák.Általában 4-6 euró körül mozog egy ilyen kártya,és regisztrálás után az ország több pontján is tetszőleges összeggel feltölthetőek, amit utána a neten levásárolhatsz.Ezek kezelési költsége a normál bankkártyákéhoz viszonyítva elég magas, de szükség esetén megteszi.

Feltöltős Mastercard

Feltöltős  O2Visa card

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr57788641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása