IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

TV Licence

2008.11.27. 10:28 | cukornita | komment

Címkék: tv dublin információk írország rezsi tv.licence

Television Licence

Minden televízió tulajdonosnak kötelező fizetnie a TV Licence-t. Nem mondom, hogy rohanjunk egyből fizetni az engedélyt, de ha kijön a felszólítás, nem érdemes vele játszadozni.

Általában minden évben felmérik előzőleg a helyzetet, ha jól emlékszem, tőlem a postás kérdezett rá, hogy van –e TV-nk, és amikor rábólintottam, felírta a nevemet. Rá egy hónapra jött a fizetési felszólítás, hogy fizessem be a díjat a TV Licence-re.

Honnan szerezhető be a TV Licence?

Minden postán árulnak TV Licence-t. Fizethetsz érte készpénzben, fizetheted csekken vagy épp TV Licence takarékbélyeggel. Fizetheted évente, fél évente, negyedévente vagy akár csak havonta is. Ha van credit vagy debit kártyád online is elvégezheted az átutalást, vagy a 1890 228-528 telefonszámon.

Mennyibe kerül a TV Licence?

2006 októberétől évi €158.

Minden tv készülék után kell fizetni, amit otthon tarok?

Nem, csak egy TV Licence-t kell fizetni háztartásonként.

Akkor is kell fizetnem az engedélyt, ha nem használom a tv-t ?

Amennyiben RTÉ vagy bármely más szolgátatótótól fogod a jeleket, fizetned kell, függetlenül attól, hogy a TV-d állapotáról.

Költözésnél lehetséges –e átíratni az engedélyt az új címre?

Igen, minél hamarabb jelentsd le a változást annál a PostOffice - nál, ahonnan az engedélyt váltottad.

Ki mentesülhet a TV Licence fizetés alól?

Azok, akik részesei a Household Benefits Package

nek, azok a TV Licence fizetése alól is mentesülhetnek. Az ezirányú kérelmet az alábbi címre kell eljuttatni: Free Schemes Section,
Pension Services Office,
FREEPOST
College Road,
Sligo
Lo-Call: 1890 50 0000 ext: 8371

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr88791013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása