IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

D.Roli Írországi tapasztalatai

2008.11.28. 00:58 | cukornita | komment

Címkék: dublin információk írország indulás.előtt vélemények.írországról

Sziasztok!

Szeretném leírni a tapasztalataimat, hátha valakinek segít, aki éppen most hezitál, kijöjjön-e vagy sem.

Szóval két hete vagyok kint a párommal Írországban. "Fluent English" nyelvtudásom van (aki keresett már itt munkát, tudja, mit jelent , hoztam egy nagyon jó ajánlólevelet, s szétszórtunk kb. 60 önéletrajzot (általában oda, ahová embert kerestek, de beadtuk pár "hiperbe" is, pl. Tesco, Lidl, Ikea, Dunnes Stores). A tapasztalatok (Corkra vonatkoznak):

  • 1. Most, két hét után hívtak fel először a cégek, s hívtak be interjúzni. Igaz, most egyszerre többen is


  • 2. Nyelvtudás: szóval számolj le azokkal az ábrándokkal, hogy alap angollal kijösz, s biztos kapsz valamit. Eleve úgy tudsz jelentkezni, hogy leadod a CV-det, majd hívnak. Ha nem tudsz nagyon jól angolul, nem fogod megérteni, mit mondanak, mikor hívnak. Aztán meg interjú, s a többiről ne is beszéljünk... Szóval az angol nagyon kell, minimum egy jól felkészített középfogú szinten! A legtöbb helyre amúgy is kiírják, hogy Fluent English.


  • 3. Külföldiek: rengeteg külföldi van kint, iszonyatosan sok lengyel, de nagyon sok magyarral is találkoztam, szóval készülj fel arra, hogy nagy a konkurencia. Viszont egy jó hír: eddig azt tapasztaltam, hogy ha kiderül, hogy magyar vagy, rögtön jóindulatúan állnak hozzád. Gondolom utálják már azt a sok lengyelt


  • 4. Referencia: feltétlenül hozzál ki, mégpedig angol nyelven! A legtöbb helyen kérik, s nem fogadják el "bemondásra". Gondold el, ha egy másik jelentkező hoz referenciát, te meg nem, máris előnyben van.


  • 5. Munka: nagyon sok "kocsmai-bári-éttermi" személyzetet keresnek, illetve szakácsot, de majdnem mindenhová kérnek referenciát. A szállodákban szezon vége van, most küldik el az embereket, ha valahová esetleg keresnek, szerintem velük fogják betölteni (a releváns tapasztalat miatt). Sok eladót keresnek, de ehhez kiváló angol kell (ki is van írva), s ilyenre engem pl. még nem hívtak be (pedig adtam le önéletrajzot rendesen ilyen helyekre is). A hiperek most nem keresnek, de gyűjtik az önéletrajzokat. Ami még jó szakma lehet, az a mindenfajta építőipari munkák, illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatások, pl. vezetékszerelés, burkolás, stb., ide vonatkozóan elég sok hirdetést látok. Ha vezetői munkára vágysz, akkor ahhoz mindenképpen kell tapasztalat, referencia, kiváló nyelvtudás, s ilyen állásokat főleg a neten találsz (javaslom az irishjobs.ie - t, nekem ez jött be a legjobban). Ebben az esetben készülj fel egy "tapogatózó" telefonos interjúra is (nekem is volt ilyen).


  • 6. Mennyi pénzt hozz ki? Minél többet! Szerintem kb. 1000 euró/főtől kell indulni, hogy kitarts, hogyha esetleg nem jönne össze gyorsan az állás. S ez arra elég, hogy egy olcsó helyen megaludj, s megismerkedj a Tesco Value "márkával" , s nem fér bele a cigi, a sör, meg nagyon semmilyen luxus sem.


"Röviden" ennyi. Hangsúlyozom, saját (és jópár magyar sorstársam) corki tapasztalatait írom meg, de ezt nem kell szentírásnak venni! De én így látom.


Üdv:
Droli

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr54792428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása