IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Minimál bér

2008.11.27. 14:09 | cukornita | komment

Címkék: dublin minimálbér munkavállalás információk írország munkakeresés indulás.előtt

A munkatapasztalattal rendelkező felnőtt munkavállalót minimum €8.65 EUR órabér illeti meg.

Munkatapasztalattal rendelkező felnőtt munkavállaló az a munkavállaló, aki a 18.
életévét követő bármely időszakban az első munkavállalásától számítva legalább 2 évet foglalkoztatva volt. A más csoportba eső munkavállalókat alacsonyabb fizetési norma illeti meg. A hivatkozott 2 éves munkaviszonyt nem feltétlenül kell ugyanannál a munkáltatónál vagy ugyanabban az iparágban eltöltetni és az sem feltétel, hogy írországi foglalkoztatás legyen. 18 éves kor felett minden munkaviszony beszámítható a minimálbér-jogosultság szempontjából.

A 18 évnél idősebb munkavállalók a foglalkoztatás első évében €6.92 EUR órabérre
jogosultak. A 18 évnél idősebb munkavállalók az első munkaviszony kezdetétől számított második évben €7.72 EUR órabérre jogosultak.

A minimálbér időről időre emelkedik. Az éppen érvényes minimálbérről részletes tájékoztatás kapható a Foglalkoztatási Jogok Információs Irodájától .

Bizonyos iparágak - beleértve a mezőgazdaságot, a vendéglátást, szerződéses takarítást, az építőipart, a villanyszerelést, a szállodai munkát (Dublin, Dun Laoghaire és Cork határain kívül), a kiskereskedelmet, és a biztonsági szolgáltatásokat -, olyan jogilag kötelező érvényű (keret)megállapodások alá esnek, amelyek rögzítik a szektorban foglalkoztatottak minimálbérét. Ez a bér meghaladhatja a nemzeti minimálbért. E megállapodások részletei, illetve másolatai a Foglalkoztatási Jogok Információs Irodájától igény szerint beszerezhetőek.

Panaszemelési eljárás:

Azok a munkavállalók, akik nem kapták meg a megfelelő minimálbért, panasszal fordulhatnak a Jogok Biztosához (Rights Commissioner) vagy a Munkafelügyeleti Osztályhoz (Labour Inspectorate) (de a kettőhöz egyszerre nem). Ha azonban a munkaviszonya a fent említett iparágak egyikében van, akkor Önnek a Munkafelügyeleti Osztályhoz kell fordulnia panaszával. A megfelelő formanyomtatványok a Foglalkoztatási Jogok Információs Irodájától (Employment Rights InformationUnit) igény szerint beszerezhetőek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr20791452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Munka otthonról a laptopodról – Kipróbáltuk! 2010.07.15. 19:36:59

Már látom hányan fogják a fejüket, hogy jajj még egy csalás. Ezúttal nem! Valós pénzkeresés az interneten kérdőívek kitöltésével!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása