IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Luas (villamos)

2008.11.27. 10:42 | cukornita | komment

Címkék: közlekedés dublin villamos információk írország luas

Megállók

 

A villamos, továbbiakban LUAS, Dublin külvárosait köti össze a városközponttal két különálló útvonalon.

  • Green line:

Sandyford - St.Stephen’s Green

menetidő: kb. 22 perc

  • Red line:

Tallaght - Conolly Station

menetidő:kb.43 perc

A GreenLine megállóinak teljes listáját megtalálod itt , a RedLine megállóinak listáját pedig itt .


 

Csatlakozások:

 

Mint a fenti térképen láthatjuk, a két vonalnak nincs közös megállója. Ha mindkét villamost igénybe kell vegyük, akkor egy kb. 15 perces sétával eljuthatunk a RedLine Abbey Street - i megállójától a GreenLine St,Stephen’s Green.i megállójához.

Ezen az oldalon megnézheted a LUAS-hoz a vonat és busz csatlakozásokat.

 

A LUAS menetrendje

 

Hétfőtől – Péntekig: 5:30 – 00:30h

Szombaton: 6:30 – 0:30h

Vasárnap: 7:00 – 23:30h

Minden LUAS megállóban elektromos kijelzők mutatják a következő villamos indulásának idejét az adott megállóból, valamint ilyen kijelzők működnek minden villamoson is.

 

Menetjegy

 

A LUAS használata 3 éves kor alatt ingyenes, 3 és 15 év között gyermekjegy kell.

Itt is járnak ellenőrök. Amennyiben elkapnak, hogy érvényes jegy nélkül utazol, 45 € a pénzbírság. Ha ezt nem fizeted be, perelnek.

A jegy csak arra a zónára érvényes, amelyikre vetted, az ára pedig függ a megállók számától.

Vannak különböző bérletek is, válthatsz havi vagy éves bérletet, van olyan is ami kombinálva van a buszbérlettel is egyben, ezek váltásához útlevélnagyságú fénykép is szükséges.

Az aktuális árak ki vannak rakva a megállókba, valamint egy automata is ki van téve, ahol a jegyedet megveheted. Ezek elfogadnak pénzérmét, papírpénzt , laser és hitelkártyát, és visszajárót is adnak. (bankkártyával csak 5 € feletti összeget fizethetsz)
Ezen az oldalon megtalálod a különböző jegyek, bérletek fajtáját, itt pedig a jegy és bérlet árusító helyeket.
Itt kiszámolhatod, hogy egyes pontok között mennyibe kerülne a single vagy return jegyed.

 

LUAS SmartCard

Két fajtája van:
- Adults (felnőtteknek)-

Children (3-15 éves gyerekeknek)
Ez a kártya azoknak előnyös, akik gyakran utaznak villamossal, de nem elég gyakran ahhoz, hogy egy hét napos vagy 30 napos bérletet váltsanak. Olcsóbb így, mintha csak egy single jegyet vennél az automatából.A LUAS SmartCard ára 10 euróba kerül, és további 9x10 euróval feltöltheted bármelyik megálló automatájában. Amikor felszállsz a villamosra, be kell rakd egy masinába, ami bevizsgálja, hogy érvényes - e . Amennyiben egy sípoló hangot hallasz, akkor tudhatod, hogy a kártyád érvényes, felszállhatsz vele a villamosra.

LUAS SmartCarddal kapcsolatban további infók itt , igénylőlap itt.Fényképes LUAS bérlethez igénylőlapot letöltheted innen.

 

A LUAS elérhetősége:

 

Címe: Connex / Luas

Depot Red Cow Roundabout

Clondalkin

Dublin – 22

IRELAND

  • Tel: +353 1 461 4910

 

 

 

 

 


  • Freephone: 1800 300 604

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr15791258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása