IWIW klubom

Írországi Magyarok Közössége

Facebook

Magyar szolgáltatók Írországban

Iratkozz fel a listára, így folyamatosan tudod figyelni a magyar érdekeltségű vállalkozások akcióit, valamint ha szükséged van bármilyen szakemberre, egyszerűen utána nézhetsz, hogy a környezetedben esetleg magyar szakembert találsz e.A lista folyamatosan bővül.

Friss topikok

  • Dubbud: SZIA! Írtam facen (2016.06.06. 12:02) Kérdezz-felelek
  • Angéla S Alt: Sziasztok..segítségre lenne szükségem..mi történik ha llejart a jogsim es megfog a rendőr??Bíróság... (2014.11.01. 17:47) Jogosítvány
  • cukornita: @Gyöngyi Maka: Dublin 8 mint ahogy a tobbi kerulet is eleg nagy, nem tudom neked pontosan megmon... (2014.05.25. 11:15) Dublini kerületek
  • Ivy13: Köszönöm szépen a gyors reagálásodat :) Kedves tőled :) (2013.01.26. 10:11) Milyen dokumentumokat érdemes magunkkal hoznunk?
  • marika72: @cukornita: Kedves Cukornita, Köszönjük szépen a válaszokat mindkét témában, ez alapján megprób... (2012.05.07. 23:22) Első szülői értekezlet

Ezekről írtam

Tartalom

Első szülői értekezlet

2008.11.26. 17:07 | cukornita | komment

Címkék: iskola dublin információk írország gyermekkel

Az "Általános Iskola " című bejegyzésemhez Charlie írta a következő sorokat.
Mivel eltérő a tapasztalata,gondoltam ide is kiteszem, mert talán nem mindenki olvassa a hozzászólásokat.

- Nekünk meg eddig egyszer sem volt gond a beíratás/felvétel, volt, hogy egy héttel előtte jeleztük, hogy mennénk, és nem volt gond. (A legközelebbi iskolába.)
- Hiába állami iskolába járatjuk a gyerkőcöt, mégis fizetni kell. No nem vészes, csak valami 150 euró korul egy évre.
- Nekünk mondhatni augusztus végétől, június végéig van suli. Idén június 29-én lesz az utolsó tanítási nap.
- Nem minden iskolában kötelező az egyenruha.

Csak azért tettem ki,hogy láthatóak legyenek az iskolák közötti különbségek. Újabb tapasztalatokra is tettem szert. Mint korábban mar említettem,az én fiaim egy költözés miatt tavaly decemberben kimaradtak az iskolából. A közeli sulikban nem volt mar hely,messzebbre meg mi nem tudtuk megoldani,hogy hordjuk őket. Úgy gondoltam, hogy majd 2007 szeptemberétől viszem őket első osztályba. Beadtuk három helyre a jelentkezést. Mindhárom helyről megkaptuk márciusban a visszajelzést. - Az egyik suliból azt írták,hogy adjuk be máshova is a jelentkezésünket, mert egyelőre csak várólistára teszik őket.(Mondjuk ez helyileg legmesszebb volt tolunk, talán azért) - A másik iskolából kaptunk visszajelzést arról,hogy felveszik mindkét gyermekünket, de csak a kisebbiket (4.evet tölti júniusban) teszik első osztályba. A nagyobbik a kora miatt (novemberben lesz 6 éves) csak második osztályba mehet. Hiába volt a próbálkozásunk,hogy nem tudja a nyelvet a gyerek,és az első osztályt sem végezte el,nem vettek be első osztályba. - A harmadik sulibo0l jött a kedvező válasz, mindkét gyermekemet felvettek első osztályba. Május 30-án meg is volt az első szülői értekezlet az elsősöknek.Ez nem tudom,hogy azt jelenti -e,hogy mar minden hely betelt.. Minden esetre a mi sulinkban Augusztus 29-én kezdődik majd a tanítási év. Az egyenruhákat (mert itt is kötelező) már megrendeltük. Itt nincs ugyan nyakkendős változata az uniformisnak, csak a szabadidős, de nagyjából ugyanúgy néz ki,mint a régi sulié,csak színben különbözik. Az ára egy komplett ruházatnak (póló,nadrág,pulóver) 30 euró volt,de lehet egyes darabokból többet is rendelni,az egyedi árakat meg nem tudom,mivel én csak egy-egy garnitúrát rendeltem,a méret miatt.Kb.3 hét múlva érkeznek meg a megrendelt uniformisok,és akkor lesz lehetőség meg egy utánrendelésre. A tanítási idő úgy fog kinézni,hogy az első héten:9-tol 11:15-ig második héten:9-tol 12:15-ig és a tanév további részében:8:50-tol 13:30-ig. Bár az előző suliban nem kellett tankönyvért fizetnünk, itt kellett.30 eurót kellett beadnunk tankönyvekre,és ha jól értelmeztem, csak tankönyv kölcsönzésre. (Ebben sajnos I`m not sure :S) A tízórai ugyanúgy,mint a másik suliban,mi készítjük el a kis lunch boxot a gyereknek. Vallásról nem esett szó a szülői értekezleten, és bevallom,el is felejtettem rákérdezni. Három hét múlva kell majd menni az egyenruháért,és akkor majd rákérdezek,hogy kötelező - e vagy egyáltalán foglalkoznak - e vele. A felvételi lapon úgy emlékszem fel kellett tüntetni a gyerek vallását is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornita.blog.hu/api/trackback/id/tr84789856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása